menuBttnsearchBttnemailBttn

Nieuws CJG Schijndel

Nieuws uitgelicht

Alle nieuwsitems

27-10-16

Prijswinnaars!

de prijswinnaars van onze kleurwedstrijd!!! 

 

29-08-16

Planning nieuwe cursussen

Er zijn weer nieuwe data voor de cursus weerbaarheid gepland. Daarnaast zullen we dit seizoen ook starten met een rots en water training voor jongeren.

27-05-16

Lezing Hoogsensitiviteit bij kinderen

Woensdag 22 juni 2016
Lezing hoogsensitiviteit bij kinderen
Als je gevoelig bent, vang je veel prikkels op uit de omgeving waardoor het heel druk kan worden in je hoofd en in je lijf. Je bent dan overprikkeld………….

05-04-16

Twitterspreekuur HPV-vaccinatie voor meisjes en ouders

De GGD Hart voor Brabant verzorgt in april op verschillende locaties in het werkgebied de vaccinaties tegen baarmoederhalskanker. Meisjes geboren in 2003 ontvingen hiervoor een uitnodiging. De inenting beschermt tegen het  HPV-virus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt.

17-03-16

Duizenden meisjes krijgen binnenkort een prik tegen HPV

Duizenden meisjes die dit jaar 13 jaar worden, krijgen over enkele weken van de GGD Hart voor Brabant een prik tegen HPV, het virus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt. De vaccinaties starten op 2 april in Uden. De locaties in Oss, Tilburg, Boxmeer en ’s-Hertogenbosch volgen later die maand.

11-03-16

Ook u bent van harte welkom!

Via verschillende organisaties kwamen bij het Centrum voor Jeugd en Gezin vragen en signalen binnen over onderwerpen als sfeer in groepen, respect en pesten. Deze vragen kwamen van zowel verenigingen als scholen en liepen uiteen van wat kunnen we doen om vervelende situaties te voorkomen tot er is iets gebeurd, en nu?

26-02-16

Oppas diploma behaald!

Er is weer een groep jongeren die hun oppasdiploma behaald hebben! Tijdens 4 avonden hebben ze geleerd over kennismaken met de oppaskinderen, positief omgaan met kinderen, verwachtingen van ouders, veiligheid, spelen, eten en bedtijd en wat kun je doen als kinderen niet luisteren. 

23-02-16

Ouderavond Elde College

Op donderdag 10 maart 2016 organiseert de ouderraad van het Elde College een ouderavond over pubers.

15-02-16

Succesvolle editie van Schijndelse Ouders op Stap

Op maandag 25 januari j.l. zijn ruim 70 ouders van jongeren tussen de 12 en 18 jaar naar Tapperij De Beurs gekomen om geïnformeerd te worden over allerlei aspecten rondom alcohol en uitgaan. Niet alleen ouders, maar ook professionals zoals leerkrachten en vrijwilligers hadden zich aangemeld om de avond bij te wonen.

05-02-16

oudercursus 'goed contact met mijn kind' in maart van start

Jaarlijks start het CJG de cursus ‘Goed contact met mijn kind’.


05-11-15

Een nieuwe cursus oppassen!

Wil jij meer weten over omgaan met kinderen voordat je gaat babysitten? Heb je al vaker opgepast en wil je er meer over leren? Wil jij handige tips voor een betrouwbaar avondje oppassen? Volg dan de cursus oppassen!

28-09-15

Vanwege de grote belangstelling, nog een weerbaarheid groep.

Op dinsdag 20 oktober start een tweede groep van de cursus weerbaarheid voor kinderen in groep 3 / 4 / 5. Vanwege de grote belangstelling hebben we besloten, nog een groep aan te bieden.