menuBttnsearchBttnemailBttn

Nieuws CJG Gestel

Alle nieuwsitems

28-12-16

Dit is het aantal uren slaap dat kinderen nodig hebben

Kinderen die (te) weinig slapen hebben eerder de kans op problemen met leren, gezondheid, concentratie of stemmingswisselingen, zo blijkt uit een recent onderzoek van Phillipa McDowall. De reden dat kinderen laat gaan slapen heeft vaak te maken met laat eten, spelen of tv-kijken. De gevolgen beperken zich niet alleen tot de thuissituatie, maar heeft ook invloed op schoolprestaties.

27-12-16

Hoogsensitieve kinderen

Hoogsensitieve kinderen merken veel op in hun omgeving, denken diep na over alles en wachten met iets doen totdat ze het zelf veilig genoeg vinden. Hoe weet je of een kind hoogsensitief is?

13-12-16

(V)echtscheiding door de ogen van kinderen

Kinderen zien hun ouders het liefst bij elkaar. Een scheiding zal dan ook veel indruk maken. Kinderen reageren allemaal verschillend wanneer hun ouders gaan scheiden. Gevoelens als angst, boosheid en onzekerheid komen veel voor.

23-11-16

Ouders in gesprek over gamegebruik en beeldschermtijd van hun kind

Ouders delen graag ervaringen over omgaan met de beeldschermtijd van hun kind en zijn ook geïnteresseerd in de positieve effecten van gamen. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de conversatiestarters die op de facebookpagina van Mediaopvoeding.nl zijn gepubliceerd. Reacties op de vraag over hoe je de beeldschermtijd van je kind beperkt, waren bijvoorbeeld tips als 'geen telefoongebruik voor het eten`of 'een slot op de tablet zetten', terwijl een andere ouder aangaf er weinig aan te doen. De informatie over de leerzame aspecten van gamen werd in oktober het meest gelezen.

23-11-16

Verbluf je kinderen met jouw online kennis

Wat doen jongeren vooral op hun telefoon of tablet? Uit recent onderzoek* blijkt dat jongeren dit jaar vooral Whatsapp, Youtube, Facebook en Snapchat gebruiken. Tip: als Snapchat of Instagram je totaal niks zegt, vraag je kind of leerling eens om het uit te leggen of te laten zien! Meisje, 15 jaar: “Snapchat is gewoon supercool omdat je altijd kan zien wat mensen de hele dag doen. Lekker de hele dag mensen lastig vallen met foto’s."

 

15-11-16

Boeken tip

Boekentip! Het eerste jaar met je baby. Het boek behandelt stap voor stap de ontwikkeling van een baby gedurende het eerste jaar. Besproken wordt bijzonderheden over de kraamtijd en de bevalling, maar ook voeding, verzorging en gezondheid, ontwikkeling, spelen en slapen

 

15-11-16

Gezellige sinterklaastijd

De Sint en zijn Pieten zijn weer in ons land! Voor veel kinderen een hele spannende tijd.

01-11-16

Tips voor feestjes en uitgaan

Gaat je zoon of dochter binnenkort voor het eerst naar een feest of een festival? Dan is het een goed idee om met elkaar de spelregels vast te stellen.

17-10-16

Spelen!

Spelen is leuk en belangrijk. Hoe geef je je kind genoeg ruimte om te spelen? En hoe bied je hem genoeg uitdaging?

10-10-16

Helpwanted.nl; meld online seksueel misbruik

Helpwanted.nl is een website over online seksueel misbruik van kinderen en jongeren.

26-09-16

Als je kind met school wilt stoppen

Als je kind besluit te stoppen met school of met de studie, ben je het daar als ouder waarschijnlijk niet mee eens. Een goede opleiding is natuurlijk de basis voor een goede toekomst. Wat kunnen ouders en docenten eraan doen als een kind niet meer naar school wil?

19-09-16

Gezondheidsvragen? Kijk op JouwGGD.nl

Herken je dit? Eindeloos het internet afstruinen op zoek naar antwoord op jouw gezondheidsvraag. Of je zit met een probleem in je maag dat je liever anoniem bespreekt.

05-09-16

Relaxed terug naar het schoolritme

Hoe eindeloos die lange vakantie van tevoren ook leek, na zes weken is de pret voorbij en moet je weer in het ritme zien te komen. Dat valt niet altijd mee… Zo zorg je voor een soepele omschakeling, zowel voor jezelf als voor je kinderen.

31-08-16

Echtscheiden en vakantie

Na de zomervakantie lijkt het aantal echtscheidingen toe te nemen. Hoe komt dat? En...   hoe houd je je relatie goed?

31-08-16

Wanneer mag een kind een mobiele telefoon?

De leeftijd waarop kinderen hun eerste mobieltje krijgen, is in korte tijd enorm gedaald. We zien nu al kinderen van 8 jaar met een mobiel en van 10 jaar met een smart phone.

31-08-16

Wat leert je kind op de basisschool?

En dan word je kind vier en gaat hij naar groep 1. Het begin van 8 jaar basisschool waarin je kind van alles gaat leren. Niet alleen rekenen, lezen en schrijven, maar nog veel meer.